Oppfordret til frimodig misjon

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) deltok i helgen under et stevne, der han oppfordrer til frimodig misjon.

Statsministeren deltok i helgen under Tomb-stevnet i Østfold, der han hadde et foredrag om bistand og misjon. I etterkant av innlegget refererte Borg-biskop Ole Chr. Kvarme til at misjonsorganisasjonene i sitt arbeid i andre land kan få støtte til dette samtidig som de dyrker sin egenart. Så henvendte han seg til Bondevik med følgende spørsmål: - Oppfordrer statsministeren til den samme frimodighet her hjemme? .

- Jeg oppfordrer dere i misjonsorganisasjonene til å være frimodige med å presentere det som dere tror på, også her hjemme. Det skulle bare mangle, svarte Bondevik.
- Andre kommer hit og forteller hva de står for. Vi skal vise toleranse, men å stå for det vi tror på, er ikke mot det å være tolerant, sa Bondevik til applaus.

I sitt foredrag hadde Bondevik sagt at misjonen gjennom sin internasjonale virksomhet kan fremme religionens rolle som brobygger.

- Med bakgrunn i tro og gjensidig respekt kan forståelse og forsoning bygges. I konfliktområder har jeg konsekvent understreket følgende budskap: - Religionene må ikke være en del av problemet, de må være en del av løsningen, sa Bondevik, som både på Balkan og i Midtøsten har tatt initiativet til å få ulike trossamfunn til å dra i samme retning for å styrke fredsarbeidet.

? Jeg vil utfordre kirkene og misjonsorganisasjonene til å forsterke sin innsats for forsoning og fred, sa statsminister Kjell Magne Bondevik.

KPK