PUFFEs FREM: – De unge er veldig viktig for NMS, sier generalsekretær Jeffrey Huseby. Han puffer her frem Stig Sunde, som er leder i NMS U.

Økt satsing i Europa og Midtøsten

Arbeidet i Norge og økt engasjement i europa og Midtøsten vil stå sentralt når Det norske misjonsselskap (NMS) planlegger fremtiden.

Landsstyret i Misjonsselskapet fikk det omtrent som de ville under behandlingen av ny strategiplan for de neste tre årene.

– Landsstyret tok inn en del justeringer i strategiplanen, og avstemningene fortalte at det var samling om landsstyrets endelige forslag. Dette viser at folk har tillit til ledelsen, og det ser ut til at organisasjonen går samlet videre, sier generalsekretær Jeffrey Huseby til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nye støttespillere

– Hva vil du konkret trekke fram av målsettinger i de neste tre årene?

– Arbeidet i Norge kommer til å stå sentralt. Vi har behov for å rekruttere nye støttespillere, slik at vi fortsatt kan hjelpe mennesker som trenger å høre om Jesus og å få et verdig liv, svarer generalsekretæren.

Han legger til at et annet felt er landsstyrets vedtak om å øke engasjementet i Europa og Midtøsten, for å støtte de kristne og drive misjon.

Ingen tallfestede mål

I forrige strategiplan hadde NMS satt opp helt konkrete mål for antall nye givere, misjonsavtaler, gjenbruksbutikker og misjonsgrupper. Ingen av disse målsettingene ble oppfylt.

– Vi gjorde en erfaring med alt for høye tall i forrige plan, og det slo uheldig ut. Hvis vi setter for høye mål i strategiplanen, kan det virke mot sin hensikt, og være lite inspirerende.

Men når vi skal lage handlingsplan ut fra denne strategiplanen, er det naturlig å sette opp noen målbare størrelser over det vi ønsker å oppnå, sier Jeffrey Huseby.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ydmyk general

Generalsekretæren ser tilbake på dagene i Oslo med glede og takknemlighet.

– Jeg er utrolig ydmyk overfor den store innsatsen som inntil 300 frivillige har gjort. Jeg er også imponert over fin stemning og gode møter. Vi har lykkes med å få fram det kristne fellesskapet omkring bibel, bønn og forkynnelse, sier han.

Unge misjonsvenner

Jeffrey Huseby legger ikke skjul på at de unge i NMS betyr enormt for organisasjonen.

– Fremtiden ligger hos barn og unge. Derfor er det avgjørende viktig for oss å ha et aktivt forhold til ungdomsorganisasjonen, understreker han.

Stig Sunde er leder i NMS U, og han har planene klar for å få tak i unge misjonsvenner.

– Vi ønsker å videreutvikle leirarbeidet, og vil ha mer samarbeid med menighetene i Den norske kirke om både leir og andre bidrag til trosopplæringen. Dessuten vil vi sende unge ut til prosjekter på misjonsfeltene. Vår erfaring er at de som deltar tenner på misjon, forteller Sunde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

750 enkeltmedlemmer

Han viser også til det gode samarbeidet med Hald Internasjonale Senter i Mandal, som er med og rekrutterer nye misjonærer og misjonsvenner i NMS.

Når det gjelder hvilke møtepunkt NMS U har som samler flest kristen ungdom, er det Tenmisjonsfestivalen med omkring 400 deltagere.

NMS U har i dag 750 enkeltmedlemmer og 300 foreninger. I løpet av et år har de omkring 4.000 barn og unge på leir.

Optimist

Det er høg gjennomsnittsalderen på deltagerne under generalforsamlingen, men lederen i NMS U er optimist.

– Jeg tror at NMS har et betydelig potensial i fremtiden, og dette må tas ut gjennom en omstilling.NMS skal nå samtale om arbeidet i Norge, og vårt landsstyre har vedtatt å gå sammen med moderorganisasjonen i dette prosjektet. Vi vil ikke minst satse på aldersgruppen 18 til 40 år.

– Vi må våge å være i utvikling og tenke nytt om arbeidet, sier Stig Sunde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NMS

Generalforsamling i Oslo 2. - 6. juli 2014

Deltagelse: 1.374 påmeldte og 763 delegater

Motto: Skapt til å dele

Talere: Yonas Yigezu Dibisa, Etiopia, Maria Bjørdal, Per Arne Dahl, Kjetil Aano, Maicon Steuernagel, Brasil, Biskop Thomas, Egypt, Jeffrey Huseby

NMS ble stiftet i 1842 og er en selvstendig organisasjon innen De norske kirke.

Arbeider i følgende land om områder: Brasil, England, Estland, Etiopia, Frankrike, Japan, Kamerun, Kina/Hongkong, Laos, Madagaskar, Mali, Midtøsten, Sør-Afrika og Thailand.

NMS hadde ved årsskiftet 76 misjonærer, 20 ettåringer og 15 fagfrivillige.

Les også
– Vil ha mer samarbeid med regionerØyvind MelingNMS
Les også
– Tid for å åpne Bibelen på toget
Les også
Norsk misjon anno 2042
Les også
Avgjørende år for Misjonsselskapet
Les også
Advarer NMS mot å tære på reserveneNMS-økonomi