Nyttårsbarnets mamma: – Jordmor ble ivrig

Tomine Westad-Nilsen var egentlig ventet i romjula. I stedet ble hun årets nyttårsbarn – seks minutter inn i det nye året.

Den nye verdensborgeren ble født på St. Olavs hospital i Trondheim. Hun er 52 centimeter lang og veide 4070 gram.

– Det står bra til med alle, men vi er overveldet av all oppmerksomheten. Nå er pappa på vei for å hente de nybakte søsknene slik at de kan få hilse på, sier en blid mor Tonje Westad når NTB ringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Liv Signe Navarsete: – Jesu fødsel betyr mye for meg

Barnefaren er André Nilsen og Tomine er deres første datter. Hun får Krisander (9) og Oliver (4) som storebrødre.

Var ventet 28. desember

Westad er glad for at alt har gått som det skal etter at vannet gikk klokken ett natt til nyttårsaften.

– Jeg trodde kanskje barn nummer tre ville bli enklest, men jeg synes denne fødselen var den tøffeste. Dog var det ikke noe problem, foruten at det tok litt tid, sier den nybakte moren.

Da datteren først oversteg terminen, er Westad fornøyd med at det etter midnatt.

– Det er fordelaktig med tanke på skolegang og slike ting. Men jeg tenkte ikke over at dette var en mulig nyttårsbarn-kandidat før etter midnatt. Da ble jordmor litt ivrig, ler Westad, som sier den øvrige familien også fryder seg over nyttårsbarnet.

– Det har vært en del aktivitet i sosiale medier, ja!

Ullevål like bak

Landets største fødeavdeling, ved Ullevål i Oslo, opplyste at de tok imot en jente ti minutter over midnatt, men det skulle altså vise seg å ikke være nok til å stikke av med tittelen. I Bergen kom en gutt til verden 23 minutter over midnatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nordlandssykehuset og sykehusene i Vestfold og Østfold er noen av de andre stedene hvor det ble født barn i løpet av årets første time.

Det fødes om lag 60.000 barn i Norge hvert år.