Nytt avslag for Islam Net

Nektes å or­ga­ni­se­re seg som stu­dent­for­ening ved Høg­sko­len i Oslo og Akers­hus (HiOA).

Islam Net får ikke lov til å or­ga­ni­se­re seg som stu­dent­for­ening ved Høg­sko­len i Oslo og Akers­hus (HiOA), be­slut­tet sko­lens le­del­se ons­dag. Fra før har Islam Net fått av­slag ved Uni­ver­si­te­tet i Oslo.

Islam Net opp­fyl­ler ikke kri­te­ri­ene for å være stu­dent­for­ening ved HiOA når det gjel­der krav til selv­sten­dig­het, styre­sam­men­set­ning og med­lems­krav eller for­mål og virk­som­het, heter det i av­slags­bre­vet som sko­len send­te til Islam Net tors­dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vur­de­rin­gen av Islam Nets søk­nad er ute­luk­ken­de gjort opp mot de fast­sat­te kri­te­ri­er for re­gist­re­ring av stu­dent­for­enin­ger, sier ad­mi­ni­stre­ren­de di­rek­tør Ann Eli­sa­beth Wedø ved HiOA til Høg­sko­len i Oslo og Akers­hus' nett­avis Khrono.

Sko­len har ikke gjort noen vur­de­rin­ger av Islam Nets hold­nin­ger og me­nin­ger, leg­ger hun til. Men i bre­vet til Islam Net pekes det på at or­ga­ni­sa­sjo­nen på flere tid­li­ge­re møter i høy­sko­lens lo­ka­ler skal ha prak­ti­sert kjønns­dis­kri­mi­ne­ring og kjønns­se­gre­ge­ring.

«Som of­fent­lig ut­dan­nings­in­sti­tu­sjon kan høy­sko­len ikke inn­vil­ge en søk­nad fra en for­ening som prak­ti­se­rer kjønns­se­gre­ge­ring på sine ar­ran­ge­men­ter i høy­sko­lens lo­ka­ler», heter det i bre­vet.

Islam Net har fått tre ukers anke­frist. Or­ga­ni­sa­sjo­nen har tid­li­ge­re søkt om å bli stu­dent­for­ening ved Uni­ver­si­te­tet i Oslo, men fikk av­slag.

Islam Nets leder Fahad Qureshi ut­tal­te at or­ga­ni­sa­sjo­nen følte seg dis­kri­mi­nert.

Les også
Planlegg ferien med Stevneguiden.no