Nye luftangrep mot IS-mål i Syria

Utenlandske fly har gjennomført luftangrep mot flere IS-kontrollerte områder nord og øst i Syria, opplyser en syrisk aktivistgruppe.

De første luftangrepene begynte natt til onsdag og var rettet mot Den islamske statens (IS) stillinger både i og utenfor den kurdisk-syriske grensebyen Kobani, melder eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Kobani, på arabisk kjent som Ayn-al Arab, ligger på grensen mot Tyrkia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge SOHR var ikke kampflyene syriske, men kom inn over grensen fra Tyrkia. Tyrkiske myndigheter sier imidlertid at verken tyrkisk luftrom eller amerikanske flybaser i Tyrkia har blitt brukt i luftangrep onsdag.

Ukjente fly

Onsdag morgen ble det ifølge SOHR også gjennomført fem nye luftangrep mot den østsyriske byen Albu Kamal, som ligger rett ved den irakiske grensen.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak de siste luftangrepene, men den amerikanskledede alliansen innledet tirsdag sine luftangrep mot IS-mål i Syria nettopp i Albu Kamal.

Da opplyste en amerikansk militærtalsmann at disse angrepene «bare var begynnelsen». USA har imidlertid enn så lenge ikke kommentert onsdagens angrep.

På flukt

IS har den siste tiden rykket fram mot den strategisk viktige grensebyen Kobani. Men mandag kunngjorde kurdiske styrker at de hadde stanset IS-offensiven øst for byen.

De siste dagene har over 130.000 mennesker flyktet fra Kobani og inn til Tyrkia.

Les også
Opposisjonsgrupper fra Syria møttes i Oslo
Les også
– Leder av Nusrafronten drept i amerikansk angrep
Les også
Resolusjon om Syria-farere kan endre norsk lov
Les også
EU: – 3.000 europeiske jihadister i Syria og Irak
Les også
Obama: – Syria-angrep viser at USA ikke er alene