FØRSTE KVINNELIGE REKTOR: Aud Karin Kjølvik blir første kvinnelige rektoren i skolens historie. Bildøy Bibelskole har røtter tilbake til emissærskolen i Bergen i 1888 og er dermed den eldste bibelskolen i landet.

Ny rektor på Bildøy Bibelskole

Aud Karin Kjølvik er konstituert som ny rektor for skoleåret 2013/14.

Det opplyser bibelskolen i en pressemelding. Dermed blir hun den første kvinnelige rektoren i Bildøys historie. Kjølvik overtar rektorstillingen etter Roald Kvam.

- Det har vært en krevende utfordring å finne den rette arvtaker til rektorstillingen ved bibelskolen, og vi er ennå ikke i mål når det gjelder fast tilsetting. Men vi kan nå med stor glede melde at Aud Karin Kjølvik har sagt ja til å være konstituert i stillingen fra 1. august i år til 31. juli 2014, sier leder for bibelskolestyret, Knut Fr. Sørheim. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enstemmig 

Kjølvik har lang fartstid som forkynner og leder i Indremisjonsforbundet (ImF), som også eier skolen. Generalsekretær i ImF, Erik Furnes, understreker at ansettelsen av Kjølvik har enstemmig støtte i både ImF- og bibelskolestyret.
- I spørsmålet om tjenestedeling er det fortsatt slik at rektor ved Bibelskolen er en av stillingene i organisasjonen som en ser har et særskilt hyrde- og læreansvar, men en vil ikke presse dette synet ved fravær og konstituering. Det er derfor et samlet ImF-styre og skolestyre som stiller seg fullt og helt bak Kjølvik, og er takknemlig for at skolen også kommende høst får en solid ledelse, understreker Furnes.

- Uventet

Hovedpersonen selv sier at spørsmålet om å bli konstituert som rektor kom uventet. 

-  Det er en utfordring som er både skremmende og spennende. Jeg har vært glad i skolen siden jeg gikk der selv, og jeg opplever den som et fantastisk sted med dyktige medarbeidere som jeg ser fram til å jobbe sammen med, sier hun. 

Hun ønsker ikke å gjøre noe poeng ut av at hun er første kvinne i rektorstolen. 

- Jeg opplever det som en stor tillit og tenker at jeg har svart på et spørsmål som jeg fikk. Jeg er avhengig av gode medarbeidere og Guds hjelp for å utføre oppgavene, sier Kjølvik. DAGEN