Den norske studenten Marie Sæther Østbø (21) fra Stavanger har vært savnet i en uke nå. Hun forsvant i Sedgefield i Sør-Afrika. Kripos vurderer nå å sende folk til Sør-Afrika som kan bistå etterforskningen. Foto: Privat / NTB scanpix

Norsk politi vurderer å sende etterforskere til Sør-Afrika

Leteaksjonen i Sør-Afrika etter Marie Sæthre Østbø (20) trappes trolig ytterligere ned. Norsk politi diskuterer hva de nå skal gjøre i saken, melder NRK.

Søket etter den savnede norske studenten i Sedgefield i Sør-Afrika fortsatte med politihunder onsdag, men trappes deretter trolig ned.

20-åringen forsvant onsdag kveld i forrige uke etter at hun sist ble sett ved stranda i Sedgefield. Sjøen i området er preget av kraftige understrømmer, noe som skapte vanskeligheter for søk med båt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Capsen som ble funnet ved Marie Sæthre Østbøs eiendeler, er nå sendt til teknisk analyse i Cape Town. Nå diskuterer norsk politi hva de skal gjøre i saken, skriver NRK.

Foreløpig har norsk politi ikke tilbudt bistand i etterforskningen, men nå vil Kripos igjen ta kontakt med sørafrikansk politi.

– Når jeg våkner til alle de oppmuntrende meldingene på Facebook, føler jeg at vi som familie blir båret i bønn, sier...Publisert av Dagen 20. april 2018

– Vi kommer til å tilby bistand og hjelp opp mot den etterforskningen som pågår der nede, opplyser politiførstebetjent i Sørvest politidistrikt, Hans-Christian Hetland, til NRK. Han sier det vurderes å sende folk til Sør-Afrika.

I Stavanger jobber fire etterforskere for fullt for å komme nærmere svaret på hvor Østbø befinner seg. I tillegg er flere av Kripos sine etterforskere koblet inn i saken.

Les også
Søket etter Marie Sæther Østbø trappes ned
Les også
Sørafrikansk politi med offisiell etterlysning av savnet norsk student