AVSLØRT: En gruppe av personer med indisk og pakistansk opprinnelse som har tjent rundt 2,6 millioner norske kroner ved å forfalske oppholdstillatelser og arrangere falske ekteskap. ILL.FOTO:Kyrre Lien / SCANPIX

Norsk politi bidro i aksjon mot menneskehandel

Norsk politi deltok i et politisamarbeid med flere land da 66 personer ble arrestert i forbindelse med at et nettverk for menneskehandel ble avslørt.

Nettverket ble avslørt etter et samarbeid mellom Interpol og Europol, samt politi i Spania, Norge, Danmark, Tyskland, Costa Rica, USA og India, skriver VG, som siterer den spanske avisen El Día.

Spansk politi har ifølge et notat avslørt en gruppe av personer med indisk og pakistansk opprinnelse som har tjent rundt 2,6 millioner norske kroner ved å forfalske oppholdstillatelser og arrangere falske ekteskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos sier til NTB at Kripos bisto med informasjon til spansk politi i etterforskningen.

– Det her er en spansk etterforskning, og det er spansk politi som må svare på det faktiske innholdet i saken. Det jeg kan bekrefte er vi har bistått med informasjon som ble etterspurt av dem, sier hun.

Ifølge El Día tjente gruppen 12.000 euro eller i overkant av 100.000 norske kroner for arrangerte ekteskap mellom europeiske kvinner og indiske eller pakistanske borgere. Gruppen la også til rette for ulovlig innvandring til USA.

Flere av de 66 arresterte er hovedansvarlige for de mistenkte handlingene. Etterforskningen startet i 2013.

Les også
Siktet for tre år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff
Les også
Når åpenhet forfører
Les også
Politikerkoner i Niger pågrepet for babysalg
Les også
Flere utenlandske prostituerte