Illustrasjonsfoto: Elentir / CC / Flickr

Nordmann pågrepet for menneskehandel i Spania

Spansk politi har pågrepet en norsk statsborger (32) og to bulgarere og siktet dem for menneskehandel, prostitusjon og organisert kriminalitet.

De tre mennene fra 32 til 48 år ble pågrepet etter at en rumensk kvinne, som arbeidet som gateprostituert, klaget til politiet etter at de tre forsøkte å presse henne til å betale en avgift for å operere i deres område, skriver Europapress.

Kvinnen skal ha blitt drapstruet hvis hun ikke etterkom mennenes krav.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En pressetalsmann for det lokale Guardia Civil opplyser til VG at nordmannen er sluppet fri i påvente av en eventuell rettssak.

Etter hva politiet opplyser, ble fire bulgarske kvinner funnet og sluppet fri da mennene ble pågrepet. Disse kvinnene hadde de siktede selv tatt med seg fra Bulgaria for å utnytte dem i prostitusjon, ifølge politiet.

Etter politiets beskrivelse levde og arbeidet kvinnene under uhygieniske forhold og «at de hver dag uavhengig av om det var regn eller sol, måtte selge alle former for sex til lav pris».

Også andre kvinner som drev prostitusjon på samme sted, skal ha måttet betale en avgift.

Politiet beslagla 900 euro, ti mobiltelefoner og flere sim-kort sammen med en kniv og annet da de aksjonerte mot mennene.

Les også
«Mindre prostitusjon med sexkjøpsloven»
Les også
Norsk politi bidro i aksjon mot menneskehandel
Les også
Flere utenlandske prostituerte