Ni mistenkte IS-krigere pågrepet i Tyrkia

Tyrkisk politi har pågrepet ni personer som mistenkes for å være IS-krigere, under en stor politiaksjon i byen Izmir i Tyrkia.

Politiaksjonen skal ha skjedd torsdag morgen, opplyser det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Aksjonen foregikk i områdene Konak, Bucak, Karabaglar og Bornova i morgentimene.

Politiet opplyser at de har funnet tre rifler og dokumenter som knytter de mistenkte til ekstremistgruppen IS. De mistenkte skal ha hatt kontakt med IS-krigere i Syria, og de var knyttet til pengeinnsamling og rekruttering til ekstremistgruppen, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det har vært flere store politiaksjoner i Tyrkia de siste dagene, i kjølvannet av selvmordsangrepet mot Atatürk-flyplassen i Istanbul tirsdag kveld. 42 personer ble drept og 238 personer såret i angrepet.

Ingen har ennå påtatt seg ansvaret for ugjerningen, men tyrkiske myndigheter mener at IS står bak. IS har blitt drevet tilbake på flere fronter den siste tiden i Midtøsten, samtidig som Tyrkia er blitt presset til å innta en hardere holdning mot ekstremistene. (©NTB)