Israels statsminister Benjamin Netanyahu er bekymret for hva Russlands militære engasjement i Syria kan føre til når det gjelder våpenleveranser til Israels erkefiende Hizbollah. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix

Netanyahu vil drøfte Syria med Putin

Israels statsminister Benjamin Netanyahu reiser neste uke til Moskva for å diskutere Russlands økende militære nærvær i Syria med president Vladimir Putin.

Israel er spesielt bekymret for at grupper som Hizbollah i Libanon, en av Israels fremste fiender i regionen, skal få tilført flere avanserte våpen.

Både Hizbollah og Russland støtter regimet til Syrias president Bashar al-Assad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Statsministeren vil presentere truslene mot Israel som følge av den økende strømmen av avanserte våpen til den syriske arenaen og transport av dødbringende våpen til Hizbollah og andre terrorgrupper, sier en israelsk tjenestemann.

Russland har ifølge amerikanske tjenestemenn utplassert cirka seks stridsvogner på en flystripe i et regjeringskontrollert område av Syria der det foregår en kraftig militær opprustning. Hva Russland ønsker å oppnå, er uklart.

Russland er også i gang med å sende et avansert luftvernsystem til Syria for å støtte Assad-regimet, ifølge både vestlige tjenestemenn og en ikke navngitt russisk kilde.

Les også
USA tror Russland vil etablere flybase i Syria
Les også
Det kristne exodus fra Midtøsten
Les også
Gryende diplomati for fred i Syria