Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem den 29. juni. Mandag ringte han faren til den drepte Mohammed Abu Khudair for å kondolere. Foto: Dan Balilty / Reuters / NTB scanpix

Netanyahu ringte faren til drept palestinsk gutt

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ringte mandag faren til 16-årige Mohammed Abu Khudair som ble offer for et antatt hevndrap i Jerusalem sist uke.

I en uttalelse fra Netanyahus kontor heter det at statsministeren ringte Hussein Abu Khder for å kondolere og uttrykke sinne over det «avskyelige» drapet.

Dagen i forveien bekreftet israelske sikkerhetsstyrker at seks jødiske ekstremister var arrestert mistenkt for medvirkning til drapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg ønsker å uttrykke mitt og israelske innbyggeres sinne over det forkastelige drapet på sønnen din, sa Netanyahu til faren.

Statsministeren forsikret videre om at israelske myndigheter handlet umiddelbart etter meldingen om drapet og lovte at gjerningsmennene vil bli stilt for retten.

– Vi fordømmer all brutal oppførsel. Drapet på din sønn er avskyelig og kan ikke forsvares av noen mennesker, sa Netanyahu.

Familien, som bor i Shuafat i Øst-Jerusalem, kontaktet politiet like før daggry onsdag etter å ha fattet mistanke om sønnen deres var kidnappet.

Kort tid etter ble liket av gutten funnet i en skog i Vest-Jerusalem. Ifølge rapporten fra obduksjonen av 16-åringen ble han brent levende.

Ugjerningen antas å ha vært hevn for drapene på tre israelske tenåringer utenfor byen Hebron på Vestbredden.

Les også
Ni Hamas-medlemmer drept på Gazastripen
Les også
Abbas ber FN om gransking av tenåringsdrap
Les også
Seks pågrepet for drap på palestinsk gutt
Les også
Obduksjon: Palestinsk 16-åring ble brent levende
Les også
Familien Hylton solgte alt og dro til Israel for å hjelpe kristne