Sveriges utenriksminister Margot Wallströms uttalelser blir ikke tatt godt imot i Israel. her møter hun Afghanistans president Ashraf Ghani i Stockholm fredag. Foto: Anders Wiklund / TT / Reuters / NTB scanpix

Netanyahu fordømmer uttalelse fra Sveriges utenriksminister

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer Sveriges utenriksminister Margot Wallströms uttalelse under en debatt om spenningen mellom Israel og palestinerne.

Under debatten i riksdagen fredag tok Wallström avstand fra palestineres knivangrep mot israelere, og sa at Israel hadde rett til å forsvare seg. I tillegg snakket hun om «utenomrettslige henrettelser»

ISRAEL: De nye bestevennene

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uttalelsen om «utenomrettslige henrettelser» gjelder begge sider, understreker Wallström søndag.

– Jeg fordømmer uttalelsene, de skandaløse uttalelsene, sier Netanyahu til sin regjering, ifølge Reuters.

– Det virker som om hun venter at Israels innbyggere skal blotte sine struper for dem som forsøker å knivstikke dem. Det kommer ikke til å skje, og vi kommer til å fortsette å beskytte israelske borgeres liv, sier han.

Israels viseutenriksminister Tzipi Hotovely sier hun og Netanyahu skal møtes for å diskutere hvordan Israel skal svare på kritikken fra Wallström. Hotovely forutser et skarpt svar, og antyder av Sveriges regjering kan komme til å bli ekskludert fra forsøk på å få nytt liv i fredssamtalene mellom Israel og den palestinske regjeringen.

Les også
Stort, lite funn i Jerusalem
Les også
Kongen besøkte Jødisk Museum
Les også
Segl til bibelsk konge funnet i Jerusalem
Les også
Bergtatt av Dødehavsrullene
Les også
– Tolv drept i brannangrep på restaurant i Kairo