– Tolv drept i brannangrep på restaurant i Kairo

Minst tolv mennesker er drept i et brannangrep mot en restaurant i Kairo, ifølge egyptiske sikkerhetskilder.

Den statsdrevne avisa Al-Ahram skriver at maskerte gjerningspersoner natt til fredag kastet bensinbomber på en restaurant, noe som utløste brann i lokalene.

Nyhetsbyrået Reuters siterer ikke navngitte tjenestemenn som opplyser at restauranten ble angrepet med en molotovcocktail fredag. Ifølge en av kildene var gjerningspersonen en ansatt som hadde fått sparken fra restauranten, som ligger i Agouza i sentrum av den egyptiske hovedstaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Maskerte

Nyhetsbyrået AFP siterer samtidig en kilde som sier at tolv personer er døde i et bensinbombeangrep på et diskotek i Kairo. Seks mennesker skal ha blitt såret.

NettmedietEgyptian Streets skriver at angrepet skjedde mot en kombinert restaurant og nattklubb ved navn El-Sayad, som betyr fisker på arabisk. Nettstedet viderebringer en dramatisk YouTube-video av det som skal være den brennende restauranten.

Motorsykkel

Det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA siterer en ikke navngitt sikkerhetskilde som sier at tre menn på motorsykkel kastet brannbomber mot lokalene tidlig fredag morgen. Gjerningspersonene skal ha flyktet fra stedet. Brannen ble ifølge MENA raskt slukket, og sikkerhetstjenesten etterforsker angrepet.

Reuters' kilder sa først at 18 mennesker hadde mistet livet, men tallet ble siden nedjustert.

Siden den folkevalgte, islamistiske presidenten Mohammed Morsi ble styrtet i et militærkupp i 2013, har væpnede islamister tatt på seg ansvaret for en rekke bombe- og skyteangrep i Egypt. De fleste angrepene har vært rettet mot politi og soldater på den urolige Sinaihalvøya.