De russiske bestemødrene, Buranovskiye Babushki, deltok i årets Melodi Grand Prix for å samle penger til å bygge en ny kirke. De endte på andre plass, og oppmerksomheten har skaffet dem mange gaver til kirken som allerede er i gang med å bygges.

Nå bygger bestemødrene kirken de har drømt om

De russiske bestemødrene, Buranovskiye Babushki, som ble nummer to ved den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest, har nå samlet inn nok penger til å bygge en kirke i den landsbyen de kommer fra.

De seks kvinnene fra Udmurt-regionen i Russland ønsket å bruke pengene, som en eventuell seier ville gi dem, til å bygge en ny kirke i hjembyen, som har savnet kirke siden Stalin sørget for å få revet den opprinnelige kirken for 70 år siden.

Selv om det ikke ble seier, har bestemødrenes popularitet ført til at pengene har strømmet inn til det gode formål. De har fått penger både fra den russiske regjeringen, fra lokale myndigheter og fra private.



LES OGSÅ:Bestemødre til internasjonal Melodi Grand Prix


En beskjeden kirke

Allerede få dager etter finalen i Baku, ble det holdt gudstjeneste på byggeplassen.

Til kristendom.dk opplyser bestemødrene at de ikke skal bygge noen prangende katedral, men en beskjeden kirke, hvor fokus er på Gud, gudstjenesten og troen.

President Vladimir Putin har uttrykt ønske om å møte de syngende bestemødrene når han i løpet av sommeren skal besøke Udmurt-regionen.

KPK