Muslimsk grunnskole i spørretimen

Ar­bei­der­par­ti­et i Stor­tin­get og i Oslo Kom­mu­ne er svært skep­tis­ke til at det er gitt grønt lys for opp­start av en mus­limsk grunn­sko­le i ho­ved­sta­den, sa stor­tings­re­pre­sen­tant Trond Giske i den munt­li­ge spørre­ti­men i Stor­tin­get onsdag.

Trond Giske hev­det at en ut­vik­ling der un­ge­ne sor­te­res i skole etter re­li­giøs bak­grunn ska­per et dår­li­ge­re sam­funn med mind­re in­klu­de­ring og dår­li­ge­re sko­ler med mind­re mang­fold.

Kunn­skaps­mi­nis­ter Tor­bjørn Røe Isak­sen (H) re­pli­ser­te at loven gir ad­gang til etab­le­ring av sko­ler på et re­li­giøst grunn­lag. Men loven gir ikke åp­ning for å dis­kri­mi­ne­re ut fra hvil­ket re­li­giøst grunn­lag det søkes på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sa seg enig i at det er di­lem­ma­er ved å star­te re­li­giø­se sko­ler og er­klær­te seg som til­hen­ger av en sterk, of­fent­lig skole.

- Men ret­ten til å etab­le­re re­li­giø­se sko­ler er en sik­ker­hets­ven­til for noen for­eld­re og noen mil­jø­er og den ret­ten skal bestå, på­pek­te stats­rå­den.

DAGEN

Les også
Muslimskole-mødre ber direktoratet avvise klage
Les også
Eks-imam kritisk til muslimske skoler i NorgeKarikaturstriden