En politibil med bakvinduet skutt ut utenfor Planned Parenthood klinikken dagen etter angrepet. Foto: Isaiah J. Downing / Reuters / NTB scanpix

Mulig motiv for angrepet på abortklinikken

Mannen som er siktet for å ha drept tre personer på en abortklinikk i USA lørdag, skal ha sagt «ingen flere baby-deler», da han ble pågrepet.

Flere medier gjengir utsagnet etter å ha snakket med politiet. Ytringen er trolig knyttet til kritikken rundt helseklinikkens tilbud om abort og at Planned Parenthood, som driver klinikken, har levert fostervevsprøver til forskere. Dette kan peke i retning av et motiv for angrepet i Colorado. TV-kanalen NBC understreker imidlertid at etterforskerne ikke har bekreftet at dette er bakgrunnen.

Myndigheter har ikke sagt noe om motivet til den mistenkte 57 år gamle mannen Robert Lewis Dear, som skal ha angrepet klinikken og drept en politimann og to sivile. Ytterligere ni personer ble såret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Planned Parenthood ble sterkt kritisert tidligere i år da det ble publisert en video hvor ansatte diskuterte hvordan de kunne innhente vev fra aborterte fostre. Organisasjonen har avvist at de gjør noe ulovlig eller uetisk.

Skytingen er det første angrepet på en abortklinikk på seks år. Anti-abortaktivister har derimot holdt flere demonstrasjoner utenfor klinikken i Colorado Springs.

Les også
Ukjent motiv bak drapene i Colorado Springs
Les også
Tre personer drept i skyting ved abortklinikk i USA
Les også
Skyting på abortklinikk i Colorado Springs
Les også
Paven ber om tverreligiøs dialog mot terrorisme
Les også
Paven til Afrika, vil bygge bro mellom kristne og muslimer