Torsdag som tidligere dager demonstrerte opposisjonstilhengere i Teheran. Det var ventet at opposisjonslederen Mir Hossein Mousavi ville slutte seg til marsjen.

Mousavi samler hundretusener i Teheran

Hundretusenvis av tilhengerne til presidentkandidat Mir Hossein Mousavi samlet seg torsdag til en ny protestmarsj i Teheran for å minnes drepte meningsfeller.

Mousavi gikk selv i marsjen, opplyser vitner.«Fred være med profeten Mohammed og hans familie,» sang demonstrantene. De samlet seg på Imam Khomeini-plassen sør i den iranske hovedstaden, en av de største plassene i byen. Både plassen og gatene omkring var stappfulle av folk.
Flesteparten av demonstrantene gikk i svart etter at Mousavi hadde erklært torsdag for en sørgedag, og mange hadde også på seg de grønne båndene som signaliserer støtte til Mousavi, og bar på hvite blomster.
- Den grønne bølgen vil ikke stanse, ropte demonstrantene.
Irans EU-utsending fordømte torsdag verdenssamfunnet for å støtte demonstrasjonene.
- Den utenlandske støtten til disse bråkmakerne og anarkistene under dekke av å støtte demokratiet og det iranske folkets stemme, reiser spørsmål og kan ikke rettferdiggjøres, heter det i en uttalelse fra den iranske ambassaden i Brussel.
Torsdag ble det også kjent at to av barna til Irans tidligere president Akbar Hashemi Rafsanjani er blitt nektet å forlate Iran etter at datteren til Rafsanjani tirsdag talte til Mousavis tilhengere. (NTB)