Moren til tiåringen som sultet i hjel, var tilregnelig

Moren til tiåringen som sultet i hjel i Oslo i august, var strafferettslig tilregnelig, konkluderer de rettspsykiatrisk sakkyndige. Moren er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

Oslo politidistrikt har mottatt den rettspsykiatriske erklæringen om moren til tiåringen som ble funnet død i Oslo i august i fjor.

Mandatet var å finne ut om moren var psykotisk, bevisstløs eller psykisk utviklingshemmet i høy grad i det aktuelle tidsrommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette har de ikke funnet tilstrekkelig grunnlag for. Det betyr at de konkluderer med at siktede var strafferettslig tilregnelig, opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Moren er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge etter at gutten døde 27. august i fjor. Gutten veide bare 14,8 kilo da han døde, ifølge obduksjonsrapporten.

Det er psykiater Kristin Bjartveit og psykologspesialist Arne M. Guldvog som har foretatt den rettspsykiatriske undersøkelsen, etter oppnevnelse fra Oslo tingrett.

Rapporten er sendt til Rettsmedisinsk kommisjon, som faglig gjennomgår alle slike erklæringer.

Les også
– Barnevernet brøt loven da tiåring sultet ihjel