Mor må i fengsel for mishandling av baby

En mor er dømt til to års fengsel, hvorav ett år ubetinget, for gjentatt mishandling av sin egen sønn da han bare vår noe måneder.

Forholdene kvinnen er funnet skyldig i og dømt for i Hedmarken tingrett, skjedde vinteren 2011. Da ble den lille gutten flere ganger lagt inn på sykehus med ribbeinsbrudd og blødninger på hjernehinnen,skriver Hamar Arbeiderblad.

Sykehuset slo alarm etter mistanke om mishandling. Kvinnen ble pågrepet da sønnen på nytt ble lagt inn. Siden den gang har hun ikke hatt omsorgen for gutten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Moren har hele tiden nektet for at hun utsatte barnet for vold. Hun sa hun en gang hadde mistet babyen i gulvet og en annen gang at han hadde slått hodet borti dusjen.

Rettsmedisineren og tre andre eksperter som har vurdert skadene har konkludert med at moren må ha påført sitt eget barn skadene.

– Relasjonen mellom mor og barn og det faktum at det er et lite forsvarsløst barn gjør handlingen vanskelig å forstå. Retten går ut fra at det dreier seg om psykologiske årsaksfaktorer som i liten grad er belyst i retten, skriver tingrettsdommer Bente LaForce i dommen.

Foruten straffen må moren også betale sin lille sønn oppreisning på 100.000 kroner.