TV-journalisten Alison Parker og fotografen Adam Ward, som var et par, ble skutt på jobb under direktesending for kanalen WDBJ7 i Virginia, USA.

Mistenkt drapsmann skjøt seg etter politijakt

Den antatte gjerningsmannen bak drapene på to TV-journalister i Virginia i USA skjøt seg etter en politijakt. Tilstanden hans er ifølge politiet kritisk.

Flere amerikanske medier meldte først at mannen, en 41-åring, hadde tatt sitt eget liv, men delstatspolitiet sier til TV-kanalen WHSV at mannen er kritisk skadd.

Mannen skal ha rettet våpenet mot seg selv da han ble konfrontert av politiet på Interstate 66. Det ble tidligere meldt at mannen kjørte på motorveien med politiet hakk i hæl.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Store politistyrker er på stedet der jakten på mannen endte, melder CNN.

Drept under direktesending

Det var rundt 6.45 lokal tid onsdag i Moneta, et tettsted i Bedford-fylket i Virginia, at to TV-journalister i 20-årene ble drept under en direktesending.

De to gjennomførte en morgensending for den lokale TV-kanalen WDBJ7 da seerne kunne høre skudd og se reporteren i bildet og et intervjuobjekt kaste seg ned. Sendingen settes så over til studio der et sjokkert, kvinnelig TV-anker sier «Ok, ikke sikker på hva som skjedde der»

WDBJ7 har bekreftet at den kvinnelige reporteren Alison Parker og kameramannen Adam Ward, henholdsvis 24 og 27 år gamle, er drept.

Intervjuobjektet, en lokal kvinnelig næringslivsleder, er skadd og innlagt på sykehus.

La ut video av skytingen

WDBJ7 opplyser at gjerningsmannen er en tidligere ansatt i TV-kanalen. Mannen skal ha vært «utilfreds», skriver Reuters, som siterer Virginias guvernør Terry McAuliffe.

På en Twitter-konto i den mistenktes navn uttrykkes det sinne over at 24 år gamle Alison Parker ble ansatt i WDBJ7. Blant annet anklages Parker for å ha kommet med rasistiske uttalelser.

På kontoen ble det også publisert en video av skytingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mannens konto ble sperret av Twitter åtte minutter etter at videoen ble publisert 17.15 norsk tid. Den 25 sekunder lange filmen viser en pistol som i noen sekunder er rettet mot de to journalistene og intervjuobjektet – før mannen så løsner flere skudd.

CNN melder at TV-kanalen ABC News natt til onsdag mottok et «manifest» på 24 sider fra mannen. Innholdet i det såkalte manifestet er ikke kjent.

– Våre hjerter er knust

WDBJ7-sjef Jeffrey opplyser at Parker var forlovet med en annen journalist i WDBJ7.

– Våre hjerter er knust, og vår medfølelse går til de ansatte her og foreldrene og familien til Alison og Adam, som bare gjorde jobben sin i dag, sier Marks i en uttalelse.

Gjerningsmannen skal ha avfyrt seks eller sju skudd, opplyser kanalen.

Et stillbilde på sosiale medier fra TV-sendingen, tatt rett før det settes over til studio, viser et uklart bilde av en mann som holder en pistol. (©NTB)

Les også
TV-journalister drept under direktesending i USA