– Minst tolv døde i angrep i Elfenbenskysten

Minst tolv er døde i angrepet på en strand i Elfenbenskysten, opplyser politikilder til Reuters. Blant disse var det minst fire europeere, opplyses det. Ifølge den franske avisa Le Monde er ett av ofrene ett barn under fem år.

Tungt væpnede menn åpnet søndag ild ved to strandhoteller i turistbyen Grand-Bassam i Elfenbenskysten. Søndag ettermiddag var det fortsatt uklart om angrepet var over. Sikkerhetsstyrker ble sendt til byen, men ingen er meldt pågrepet.

Myndighetene i landet opplyste tidligere søndag ifølge CNN at fem kvinner, fem menn og et barn er rammet av angrepet. To hoteller i turistbyen Grand-Bassam er angrepet, ifølge kanalens kilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:Tunisia frykter destabilisering etter angrep i grenseby

Det er ulike meldinger om skytingen skal ha funnet sted inne på hotellene eller på stranda.

Video viser ofre

Vitner opplyser ifølge Reuters at det er fire angripere som skal ha skutt mot turistene på stranda. Ifølge nyhetsbyrået viser en video tatt av et vitne sju mennesker som ligger på bakken, etter å ha blitt skutt på stranden.

– Jeg så sju døde, som jeg filmet. Det var fire angripere. Jeg var ute og svømte da det startet, og løp fra stedet, sier Dramane Kima, som viste videoen med de døde kroppene til Reuters.

Han tok også bilder av tomhylser som han tror angriperne etterlot seg.

LES OGSÅ:En av tre nordmenn sier terror påvirker ferieplanene

Den franske radiokanalen RFI har snakket med Eugene Kakou, en ivoriansk journalist som var på stedet da angrepet begynte:

«Vi var i vannkanten da skytingen begynte. Folk sa først at var fyrverkeri, men jeg har vært i Forsvaret, så jeg skjønte hva det var, jeg kjente igjen skuddene, det var klokka 12:45 eller 13. Jeg gikk for å gjemme meg på toalettet, så hørte jeg veldig kraftig skyting, tjue eller tretti skudd. Da jeg kom ut av toalettet, traff jeg en jente som var dekket av blod, hun sa: De drepte forloveden min.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Finlandshetter

Angriperne, som var «tungt bevæpnet og bar finlandshetter», åpnet ild mot gjester på hotellet L'Etoile du Sud, opplyser vitner til AFP. Hotellet er fullt av utlendinger i hetebølgen som pågår, ifølge kilden.

Åstedet ligger rundt 40 kilometer fra Abidjan. Grand-Bassam har rundt 80.000 innbyggere og er påUNESCOs verdensarvliste.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet, men radikale islamister har tidligere angrepet populære turisthoteller i Vest-Afrika. I januar ble et hotell og en kafé i Burkina Fasos hovedstadOuagadougou angrepet, og 29 mennesker ble drept.

I november ble 170 gjester tatt som gisler på Radisson Blu Hotel iMalis hovedstad Barnako. Minst 22 ble drept.