Minst 40 drept i bombeangrep i Pakistan

Minst 40 ble drept og titalls såret da en bombe eksploderte på et sykehus i Baluchistan-provinsen i Pakistan.

Bomben eksploderte ved inngangspartiet til akuttmottaket ved et sykehus i byen Quetta, vest i Pakistan. Ifølge DPA er minst 40 personer drept. Lokale myndigheter opplyser at de fleste av dem advokater. Det er ventet at dødstallene vil kunne stige.

– Eksplosjonen inntraff da sørgende advokater og journalister var samlet på sykehuset i forbindelse med dødsfallet på lederen av en advokatforening. Han ble skutt og drept tidlig mandag morgen, sier Akbar Harifal, minister i Baluchistan-provinsen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Foreningslederen Bilal Anwar Kasi ble skutt av to ukjente personer utenfor hjemmet sitt mandag morgen, idet han var i ferd med å dra på jobb.

Ifølge Harifal var nærmere 100 sørgende samlet på sykehuset da bomben gikk av. Mer enn 50 personer er brakt til ulike sykehus for behandling etter eksplosjonen. Flere har alvorlige skader.

Advokatforeninger i Pakistan har erklært sørgedag i forbindelse med angrepet, og kommer til å boikotte rettssaker over hele landet tirsdag, i protest.

Det er foreløpig ingen som har påtatt seg skylden for eksplosjonen eller for drapet på foreningslederen. Ifølge myndighetene er det tegn på at eksplosjonen var et selvmordsangrep. (©NTB)