Minst 38 omkom i bussulykke i Italia

Passasjerene var på vei hjem fra en pilegrimsreise da kjørte av veien ved en bro i Italia og falt 30 meter sent søndag kveld.

Flere av de omkomne skal være barn, ifølge avisene La Repubblica og Corriere della Sera.

- Situasjonen er kritisk. Vi jobber for å redde så mange liv som mulig, sa en talsmann for det lokale brannvesenet til La Repubblica etter ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bussen raste rundt 30 meter ned en grøft etter å ha kjørt av veien ved en bro på motorveien mellom Napoli og Bari.

Alvorlig skadd

33 omkomne ble hentet ut av bussen, mens tre andre ble funnet under vraket. Elleve passasjerer ble hentet ut av bussvraket i live og sendt til sykehus. Flere av dem med alvorlige skader.

Ifølge Corriere della Sera døde to av de skadde på sykehuset i løpet av natten. Dermed mistet minst 38 mennesker livet i den alvorlige bussulykken.

Avisen skriver at kistene med de 36 som døde på stedet sto på rekke og rad langs veien, omringet blodige klær, laken og passasjerenes bagasje.

Redningsarbeidet var vanskelig og farlig på grunn av en stor betongblokk som hang over ulykkesstedet og kunne løsne. Flere ganger under arbeidet ble alle bedt om å være helt stille, slik at man kunne lytte etter livstegn fra skadde passasjerer.

Pilegrimsreise

Noen øyenvitner forteller at det så ut til at sjåføren fikk problemer med bremsene før ulykken, som fant sted nær byen Avellino. Føreren av bussen er blant de omkomne.

Det er uklart hvor mange passasjerer som var om bord i bussen, som traff flere biler før den kjørte av veien. Passasjerene var på vei tilbake til Napoli etter en pilegrimsreise. Flere av personene i bilene som ble truffet av bussen, ble også skadd.

Motorveien mellom Napoli og Bari ble stengt etter ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
77 omkom i togulykke i Spania