Minst 16 drept i angrep mot somalisk politistasjon

Minst 16 men­nes­ker ble drept av yt­ter­lig­gå­en­de isla­mis­ter som åpnet ild inne på en po­liti­sta­sjon i So­ma­lia tirs­dag. Blant de drep­te skal det være både po­liti­folk og si­vi­le.

Al-Sha­ba­ab, grup­pen bak ter­ror­an­gre­pet i Nai­ro­bi i sep­tem­ber, da minst 67 men­nes­ker ble drept, tok på seg an­sva­ret for sky­tin­gen tirs­dag mor­gen. An­gre­pet skjed­de i byen Ba­lad­weyn ikke langt fra gren­sen til Etio­pia.

Mange av an­gri­per­ne kom seg unna uskadd, opp­lys­te en tals­mann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

An­gri­per­ne spreng­te seg inn gjen­nom por­ten til po­liti­sta­sjo­nen med en bil­bom­be, for­tal­te øyen­vit­ner.

- Først raste en bil forbi oss i stor fart, så hørte vi en eks­plo­sjon som ble fulgt av sky­ting, sa Nur Osman, som dri­ver en bu­tikk i nær­he­ten, til ny­hets­by­rå­et AFP.

Løp for livet

Inn­byg­ge­re løp for livet da sky­tin­gen be­gyn­te inne på po­liti­sta­sjo­nen. Lyden av skudd kunne høres til ut på etter­mid­da­gen, meld­te ny­hets­by­rå­et Reu­ters.

Iføl­ge øyen­vit­ne­ne var det en selv­mords­bom­ber som kjør­te bombe­bi­len. Den so­ma­lis­ke po­li­ti­ke­ren Dahir Amin Jesow for­tal­te at flere av an­gri­per­ne er blant dem som er be­kref­tet døde.

- Døds­tal­let kan stige, for an­gri­per­ne slo til helt over­ras­ken­de og skjøt mot alle de fikk øye på, og vi vet ikke nøy­ak­tig hvor mange som del­tok i an­gre­pet, til­føy­de Jesow. So­ma­lias pre­si­dent Has­san Shei­kh Mo­ha­mud var raskt ute med å for­døm­me an­gre­pet.

Dre­vet ut

Al-Sha­ba­ab hadde tid­li­ge­re kon­troll over store deler av So­ma­lia, men er nå dre­vet ut av de aller fles­te byene i lan­det, der­iblant ho­ved­sta­den Mo­ga­dis­hu og også Ba­lad­weyn, som har vel 67.000 inn­byg­ge­re.

Al-Sha­ba­abs mi­li­tæ­re tals­mann har opp­lyst at 25 so­ma­lis­ke po­liti­menn og 18 sol­da­ter fra Dji­bou­ti ble drept i an­gre­pet. Disse sol­da­te­ne var med­lem av den freds­be­va­ren­de AMI­SOM-styr­ken som Den afri­kans­ke unio­nen AU har ut­plas­sert i So­ma­lia.

Pre­si­dent Mo­ha­mud leder en re­gje­ring som kom til mak­ten på de­mo­kra­tisk vis og som har styrt So­ma­lia i litt over ett år. Re­gje­rin­gen for­sø­ker å gjen­rei­se lan­det etter over to tiår med bor­ger­krig, som brøt ut da dik­ta­to­ren Mo­ha­med Siad Barre ble styr­tet i et kupp i 1991. (©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Mistenkt norsk terrorist frikjent for drap i Somalia
Les også
Al-Shabaab med nye trusler mot Kenya
Les også
Dansksomaliere dømt for terroropplæring