Al-Shabaab med nye trusler mot Kenya

Den so­ma­lis­ke isla­mist­or­ga­ni­sa­sjo­nen al-Sha­ba­ab, som tar på seg an­sva­ret for ter­ror­an­gre­pet i Ke­nyas ho­ved­stad for halv­an­nen uke siden, truer Kenya med nye ter­ror­an­grep.

- Vi skal slå til mot Kenya der det gjør mest vondt, gjøre deres byer til grav­lun­der, og elver av blod skal flyte i Nai­ro­bi, heter det i en mel­ding som al-Sha­ba­ab send­te ut ons­dag.

Ter­ro­ren be­grun­nes med at Kenya del­tar med styr­ker i ope­ra­sjo­nen Den afri­kans­ke union (AU) har gå­en­de i So­ma­lia for å brin­ge fred og sta­bi­li­tet til lan­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Ke­nyas be­slut­ning om å holde sin in­va­sjons­styr­ke i So­ma­lia viser at de ikke har lært av an­gre­pet i West­gate, heter det vi­de­re i al-Sha­ba­abs ut­ta­lel­se.

- Kenya in­vi­te­rer til et hit­til usett nivå av usik­ker­het, blods­ut­gy­tel­se og øde­leg­gel­se, truer de so­ma­lis­ke isla­mis­te­ne.

Kenya gikk inn i det sør­li­ge So­ma­lia for to år siden for å an­gri­pe al-Sha­ba­abs baser. Se­ne­re slut­tet lan­det seg til AUs styr­ke på 17.700 sol­da­ter i lan­det.

Ke­nyas pre­si­dent Uhuru Ke­nyat­ta av­vis­te tirs­dag alle trus­ler.

- Vi lar oss ikke skrem­me, sa han.

- Vi blir der til de har fått orden på lan­det sitt. (©NTB)