Massegrav funnet i Den sentralafrikanske republikk

Fredsbevarende styrker fra Den afrikanske union har funnet en massegrav i en militærleir som er okkupert av muslimske Seleka-opprørere i Bangui.

Et øyen­vit­ne har iføl­ge Reu­ters sett minst tolv lik be­gravd i lei­ren, som lig­ger i ho­ved­sta­den i Den sen­tral­afri­kans­ke re­pub­likk. Seleka-opp­rø­re­re har vært sta­sjo­nert i om­rå­det i flere må­ne­der. Li­ke­ne var blitt lagt i en stor un­der­jor­disk be­hol­der, mu­li­gens en sep­tik­tank, mel­der ny­hets­by­rå­et. Det er ikke kjent hvem som har be­gått dra­pe­ne.

Pas­tor An­toi­ne Mboa Bogo, som er leder for det lo­ka­le Røde Kors, be­kref­ter at det er blitt fun­net en masse­grav i lei­ren, men har fore­lø­pig ikke kun­net si noe om an­tall døde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mann­skap fra Røde Kors skal dra til­ba­ke til lei­ren på tors­dag og finne ut hvor mange det er snakk om, opp­ly­ser pas­to­ren.

Det gru­som­me fun­net er nok et tegn på at kon­flik­ten mel­lom krist­ne og mus­li­mer i den tid­li­ge­re frans­ke ko­lo­ni­en har es­ka­lert siden mars i fjor, da Seleka-opp­rø­rer­ne tok mak­ten.

FNs høy­kom­mis­sær for flykt­nin­ger, António Gu­ter­res, etter­lys­te under sitt besøk til Ban­gui ons­dag at in­ter­na­sjo­na­le freds­styr­ker må stan­se det han be­skri­ver som en hu­ma­ni­tær ka­ta­stro­fe.

- Det er et­nisk-re­li­giøs ren­sing som fin­ner sted. Det må stop­pes. Denne vol­den er sjok­ke­ren­de bar­ba­risk, bru­tal og umen­nes­ke­lig, sa Gu­ter­res.

NTB