Mann tiltalt for misbruk av åtte gutter

Påtalemyndigheten varsler at en påstand om forvaringsdom kan bli aktuelt.

Over en ti­års­pe­rio­de skal en 48-åring ha mis­brukt åtte gut­ter, den yngs­te 12 år gam­mel, i Øst­fold-om­rå­det. Man­nen ri­si­ke­rer for­va­ring når han i ok­to­ber står til­talt i Fred­rik­stad ting­rett.

De gjen­tat­te grove sek­su­el­le over­gre­pe­ne skjed­de fra høs­ten 2000 til våren 2012, iføl­ge til­ta­len fra Oslo stats­ad­vo­kat­em­be­ter. De al­vor­ligs­te til­tale­punk­te­ne gjel­der gjen­tat­te over­grep mot to gut­ter under 14 år og har hver for seg en straffe­ram­me på ti år, mel­der Af­ten­pos­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

48-årin­gen er opp­rin­ne­lig fra Bus­ke­rud og skal ha ut­ført over­grep flere ste­der i Øst­fold, i Oslo og på en hytte i Try­sil. Etter det NTB får opp­lyst, star­tet etter­forsk­nin­gen da én av gut­te­ne meld­te saken til po­li­ti­et i fjor som­mer. Han ga også po­li­ti­et navn på andre gut­ter, og til­ta­len inn­be­fat­ter nå åtte for­nær­me­de.

Man­nen er opp­ført uten fast bo­sted og har ingen fast jobb. Alle gut­te­ne har en til­knyt­ning til Fred­rik­stad-om­rå­det. 48-årin­gen ble blant annet kjent med gut­te­ne gjen­nom deres for­eld­re.

Blant annet har de hjul­pet man­nen i ulike jobb­opp­drag, og man­nen inn­le­det et slags kom­pis­for­hold til de unge gut­te­ne.

Aktor i saken er stats­ad­vo­kat Inga Bejer Engh, og på­tale­myn­dig­he­ten vars­ler at en på­stand om for­va­rings­dom kan bli ak­tu­elt. Man­nens for­sva­rer, Hans Tho­mas Rev­haug, vil ikke si noe om hvor­dan man­nen for­hol­der seg til til­tale­punk­te­ne.

Les også
Vil fjerne foreldelsesfrist for drap og overgrep
Les også
Vil ha hardere straff for overgrep mot barn