Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen i Oslo har i likhet med andre moskeer mottatt trusler, ifølge Islamsk Råd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mann pågrepet for overfall på imam i Oslo

Mannen som er pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette på imam Nehmat Ali Shah, vil mest sannsynlig bli avhørt tirsdag.

– Mannen har fått oppnevnt forsvarer, og alt tyder på at han ikke vil bli avhørt før tirsdag, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet, til NTB.

Den pågrepne mannen, som er i 30-årene, er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse. Han er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingen dramatikk

– Politiet pågrep ham i en leilighet i Oslo rundt klokken 12.15, og det var ingen dramatikk i forbindelse med pågripelsen. Vi utelukker heller ikke flere pågripelser i saken, sier Kulseth.

Imam Nehmat Ali Shah ble angrepet av en maskert mann utenfor sitt hjem i Motzfeldts gate 17. juni, nær moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Skadene ble først betegnet som livstruende, men imamen ble utskrevet fra sykehus dagen etter.

To siktet

Tidligere er to personer rutinemessig siktet i saken.

– Vi foretok en ransakelse hjemme hos dem og har i den forbindelse siktet de to. Begge er avhørt, men vi har valgt å ikke pågripe dem, uttalte seksjonssjef Grete Lien Metlid til NTB.

Politiet stilte med vakthold under den første fredagsbønnen etter drapsforsøket, og flere av medlemmene uttrykte at de var redde.

Menigheten Central Jamaat Ahl-e-Sunnat ble grunnlagt i 1977 og har mer enn 5.000 medlemmer. Den var i utgangspunktet et samlingssted for førstegenerasjonsinnvandrere fra Pakistan.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I dag er menigheten Norges største muslimske menighet. Selve moskeen i Motzfeldts gate 10 ble åpnet i 2006 og har plass til rundt 2.500 personer.

Les også
Politiet vokter fredagsbønn etter imam-angrep
Les også
Islamsk Råd: Stadig nye trusler mot moskeene
Les også
Bitter maktkamp mulig motiv bak drapsforsøk på imamTidligere konflikter
Les også
Politiet utelukker ikke at drapsforsøk var hatkriminalitet