Politiet jakter en eller flere gjerningsmenn etter at en person er funnet død på Nabbetorp i Fredrikstad lørdag kveld. Foto: Johnny Larsen / NTB scanpix

Mann i 40-årene skutt og drept i Fredrikstad

Politiet søker natt til søndag etter én eller flere gjerningspersoner etter at en mann i 40-årene ble skutt og drept i en bolig i Fredrikstad lørdag kveld.

– Politiet i Østfold har åpnet drapsetterforskning etter at en mann i 40-årene ble skutt og drept på bopel i Enggata i Fredrikstad lørdag kveld. Politiet er interessert i opplysninger fra personer som kan ha sett noe i området, skriver operasjonsleder Arne Olav Haraldstad i Østfold politidistrikt i en pressemelding like før klokka 0.30 natt til søndag.

Han ber vitner til skytingen kontakte politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pressebrief

Haraldstad opplyser at en person lørdag kveld ble innbrakt for kontroll, men vedkommende ble senere dimittert og anses ikke å ha noen befatning med saken.

– Politiet etterforsker saken bredt og gjennomfører både taktisk og teknisk etterforskning utover natten, sier operasjonslederen.

Politiet i Fredrikstad har invitert til pressebrif om drapssaken på Fredrikstad politistasjon søndag formiddag klokka 10.

Østfold politidistrikt meldte om skyteepisoden i Fredrikstad på Twitter like før klokken 21 lørdag kveld. Hendelsen ble meldt inn til politiet klokken 20.15.

Hørte flere skudd

En nabo forteller til VG at han hørte en rekke skudd fra naboleiligheten på dette tidspunktet.

– Jeg hørte først to raske skudd. Da jeg gikk bort til vinduet hørte jeg tre eller fire nye skudd i rask rekkefølge. Sekunder etter løp en mann ut av døren til nabohuset, og ut gjennom en hekk på baksiden av huset, og videre ut på en gangvei der han forsvant østover, sier naboen, som ønsker å være anonym.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et større område rundt boligen der drapet skjedde, ble lørdag kveld sperret av og bevæpnet politi holdt ved midnatt vakt på stedet.

Taxisjåfører varslet

Ifølge TV 2 fikk samtlige taxisjåfører i Fredrikstad tekstmelding fra politiet om å se etter en mann av utenlandsk opprinnelse.

«Etterlysning fra politiet: Mann utenlandsk opprinnelse, mørk og hvit stripet t-skjorte, 34-45 år, mørkt normalt kort hår. Sett ved Enggata i Fredrikstad klokken 20.15.», skriver politiet i meldingen til taxisjåførene.

Politiet opplyser at de fant mannen livløs da de ankom stedet på Østsiden i Fredrikstad. Klokken 21.40 meldte politiet at han var erklært død av helsepersonell.

Helikopter og hunder

Politiet bruker både politihelikopter, hundepatruljer og alle tilgjengelige mannskaper i letingen.

Politiet avkrefter at mannen i 40-årene ble skutt i forbindelse med en politiaksjon, som flere medier tidlig meldte.