Mange rohingyaer savnet etter nytt båtforlis utenfor Myanmar 

Minst ti barn druknet da en båt full av rohingya-flyktninger forliste utenfor Myanmar søndag kveld. Mange flere er savnet.

Tolv personer var mandag funnet omkommet. Ti av dem var barn, mens to var voksne, opplyser myndighetene i Bangladesh.

13 personer overlevde forliset, mens 50–70 personer fortsatt er savnet. Også blant de savnede skal det være mange barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

–Vi snakket med flere overlevende. En av dem sa at båten fraktet om lag 80 til 100 mennesker, blant dem 30 til 35 menn, sier Abdul Jalil fra Bangladeshs grensestyrke til nyhetsbyrået AFP.

150 druknet

Rundt 150 rohingya-muslimer har druknet idet de har forsøkt å ta seg til Bangladesh sjøveien i små og ustabile fiskebåter de siste ukene.

I slutten av september ble om lag 60 personer meldt savnet etter at en båt kantret i Bengalbukta. Alle fryktes druknet.

Ifølge landsbyboere ved strendene der den farlige elveoverfarten starter, velger rohingyaene stadig oftere å reise om natten for å slippe grensekontrollene i Bangladesh.

Før flyktningene kommer til elva som skiller de to landene, har de ofte gått i flere dager gjennom tett jungel.

 

Mistet toåring

Sayed Hossain er blant dem som overlevde kantringen søndag kved. Hans to år gamle sønn er funnet omkommet, mens to andre barn, hans gravide kone og mor fortsatt er savnet.

Ifølge Hossain kantret den overfylte båten da den traff en grunne i dårlig vær.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi hadde ikke noe annet valg enn å dra. Sikkerhetsstyrkene har begrenset bevegelsesfriheten vår. Mange sulter, og vi kan ikke engang dra til butikken eller markedet for å handle, sier Hossain, som kommer fra Buthidaung-området i den voldsherjede delstaten Rakhine i Myanmar.

Myanmarske myndigheter er blitt anklaget av FN og en rekke andre organisasjoner for å gjennomføre en etnisk rensing av den statsløse muslimske rohingya-minoriteten.

Nær 520.000 rohingya-muslimer har flyktet til Bangladesh siden militæret i Myanmar iverksatte en omfattende operasjon i rohingya-bebodde områder 25. august. Operasjonen kom etter at en militant rohingya-gruppe hadde gått til angrep på en rekke politistillinger.