- Målet er færre aborter

Olaug Bollestad (KrF) vil ikke velte om på partiets standpunker i abortsaken. Men hun ønsker en dypere erkjennelse av at loven eksisterer.

I hel­gen ble Bolle­stad si­tert i Vårt Land på at hun ville par­ti­et skul­le re­vi­de­re sin po­li­tikk om abort. Helse­tals­kvin­nen mener en­kel­te av ut­sag­ne­ne kom feil ut.

- Jeg står på KrFs linje og pro­gram om ret­ten til liv og vern om livet fra unn­fan­gel­se til slutt. Sam­ti­dig er abort­lo­ven der og det må vi ta inn­over oss, sier hun til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bolle­stad øns­ker å lufte pro­blem­stil­lin­ger og lete etter løs­nin­ger for hvor­dan få ned abort­tal­le­ne.

- For det er jo egent­lig det samme om det er legen eller kvin­nen be­stem­mer ved en abort. Det er jo et liv uan­sett.

Hun vil ikke de­gra­de­re pro­blem­stil­lin­ge­ne ved bort, ei hel­ler få noe stem­pel som rad­dis i KrF. Hun trek­ker frem Fin­land som ek­sem­pel på et land som gjør mye på fore­byg­ging.

- De har en annen un­der­vis­ning i sko­len, en annen lov. Vi må komme dit at vi får ned abort­tal­le­ne. Da må vi se vir­ke­lig­he­ten i øyne­ne. KrF øns­ker et retts­vern for det ufød­te liv også før uke 12. Vi må iva­re­ta ret­ten til liv og sam­ti­dig ha en ver­dig iva­re­ta­kel­se av kvin­ner, sier Bolle­stad, som er helse­po­li­tisk tals­kvin­ne i par­ti­et og med­lem av helse- og om­sorgs­ko­mi­te­en på Stor­tin­get.

Dagen

Les også
KrF ber om mer til abort-forebyggingBudsjettkonferansen