Motstanden mot søndagsåpne butikker er overveldende, mener Handel og Kontorleder Trine Lise Sundnes. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

LO-forbund krever søndagssvar før valget

Statsministeren må avklare før valget om de butikkansatte i framtida må regne med å jobbe på søndager, krever leder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor.

– Statsminister Erna Solberg må på banen før mandag, for å klargjøre om de vil forhandle med Venstre om søndagsåpne butikker: Det fortjener folk å vite, fordi det er ved dette valget de kan ta stilling til søndagsåpne butikker, sier leder Trine Lise Sundnes i LO-forbundet Handel og Kontor til VG.

LES: Frykter søndagspresset

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Regjeringen går inn for å la butikkene holde åpent på søndager. Men saken er vanskelig å samle et politisk flertall for. Støttepartiet KrF vender tommelen bastant ned og vil ikke være med på noen form for utvidelse av søndagsåpningen. Dermed må regjeringen henvende seg til Venstre, som ønsker å la kommunene selv skal få bestemme om butikkene skal få holde åpent på hviledagen.

Fra arbeidstakerhold er motstanden så godt som unison, og i høringsrunden har det kommet et overveldende flertall av tilbakemeldinger som er kritiske, ifølge Sundnes. Dessuten har 200 av 205 kommuner stil seg negative til det.

– Hvis det ikke gjør inntrykk, har vi en regjering som ikke vil lytte, sier hun.

Les også
LO krever ny høring om søndagsåpne butikker
Les også
Kommunene sier ja til å bosette over 10.000 flyktninger
Les også
Frykter søndagspressetNytt søndagsforslag
Les også
Flyktningskip seilte fra Kos til gresk fastland
Les også
Eit verdiparti med sosial samvit