Listhaug vil ikke vurdere lukkede mottak nå

Regjeringen vil foreløpig konsentrere seg om å få gjennom de 40 forslagene til innstrammingstiltak som er på høring, sier innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Men samtidig åpner hun døra på gløtt for nye tiltak.

Fredag ble det kjent at påtroppende leder for Oslo Frp, Aina Stenersen, vil fremme forslag om å sende alle asylsøkere rett på lukkede mottak og avskaffe permanent opphold på årsmøtet i helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi lever i et demokrati. Man må få lov til å lufte de tankene man har om innvandringspolitikken, sier Listhaug i sin første kommentar til utspillet.

Men foreløpig vil regjeringen konsentrere seg om de 40 innstrammingstiltakene som er sendt ut på høring, understreker innvandringsministeren overfor NTB.

– Jeg forholder meg til den politikken regjeringen fører, det er den jeg står for. Man står selvfølgelig fritt til å fremsette forslag på et årsmøte, men for regjeringen sin del er det disse 40 forslagene til innstrammingstiltak som gjelder.

– Så et eventuelt vedtak på årsmøtet til Oslo Frp vil ikke få noen konsekvenser for regjeringens politikk?

– Ikke umiddelbart, sier Listhaug, men viser til at det ifølge anslagene vil komme mellom 10.000 og 60.000 asylsøkere til Norge i år.

– Dersom det kommer 60.000, er det klart at vi må vurdere nye tiltak. Men hva det blir, er det altfor tidlig å si nå, sier hun.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.