Sjefredaktør i Snl Anne Marit Godal. Foto: Snl

Leksikon søker kristen-ekspert

Er du fagperson på det nye testamentet eller kristne trossamfunn? Da vil gjerne Store Norske Leksikon på nett høre fra deg.

Snl, som lek­si­ko­net heter, er nem­lig på jakt etter fag­an­svar­li­ge på en rekke om­rå­der innen kris­ten­dom og kris­ten tro.

Det skal nem­lig litt til for å holde et felt som «re­li­gion og fi­lo­so­fi» opp­da­tert, for­tel­ler sjef­re­dak­tør Anne Marit Godal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi har nær­me­re 2.500 ulike fag­ka­te­go­ri­er på snl. På re­li­gion er det vel­dig mye inn­hold, sær­lig under ka­te­go­ri­en kris­ten­dom. Vi tren­ger fag­eks­per­ter på alle om­rå­der, for vi skal være opp­da­ter­te, sier hun.

To av ka­te­go­ri­ene hvor det søkes etter an­svar­li­ge er altså det nye tes­ta­men­tet og krist­ne tros­sam­funn.

Ikke or­ga­ni­sa­sjons­folk

Snl knyt­ter seg helst opp til fag­mil­jø­er av aka­de­misk art, eller opp til folk med lang ar­beids­er­fa­ring.

Det va­rie­rer litt fra ka­te­go­ri til ka­te­go­ri, sier Godal. Men på det re­li­giø­se om­rå­det er det også noen andre kri­te­ri­er for å bli fag­an­svar­lig.

- Vi har gått bort fra å bruke folk som er ut­øven­de in­nen­for en or­ga­ni­sa­sjon som fag­an­svar­li­ge. Det er for­skjell på å være for­fat­ter og på å være fag­an­svar­lig. Alle kan skri­ve inn ar­tik­ler, men den som har an­sva­ret er en slags re­dak­tør. Der det er fag­stri­der skal vi også for­mid­le det.

Ver­vet som an­svar­lig er et be­talt til­lits­verv, for­tel­ler Godal. Du har an­svar for at alt inn­hol­det i din ka­te­go­ri er opp­da­tert.

- Forsk­nin­gen kan jo komme vi­de­re på gamle fel­ter også. Så selv om det er en del ar­tik­ler på kris­ten­doms­fel­tet hvor det ikke skjer så mye, er det andre om­rå­der der det skjer mer.

Wiki-kon­kur­ran­se

Når folk søker på nett­lek­si­kon, er det ofte Wiki­pe­dia som det søkes på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For Godal er kon­kur­ran­sen med det bru­ker­styr­te lek­si­ko­net ikke en reel kon­kur­ran­se.

- Vi kan ikke toppe den po­si­sjo­nen Wiki­pe­dia har. Men vi vil dekke det nors­ke kunn­skaps­uni­ver­set på en fag­lig kva­li­tets­sik­ret måte. Vi blir en kilde, fordi vi har for­fat­ter­sig­na­tur og fullt fag­an­svar, sier sjef­re­dak­tø­ren.

Dagen

Les også
Vil du bli smart? Les Bibelen!
Les også
Ber journalister sette seg inn i kristen troFamilie & Medier