Legger all skyld på fabrikkeieren i Bangladesh

Over 1.100 døde i fabrikk-kollaps.

Man­nen som eidefab­rikk­byg­nin­gen som kol­lap­set i Bang­la­desh, får all skyld for den tra­gis­ke ulyk­ken som krev­de over 1.100 men­neske­liv. Det er kon­klu­sjo­nen til grans­kings­ut­val­get som har etter­fors­ket ulyk­ken.

Ut­val­get un­der­stre­ker at Sohel Rana, ei­e­ren av byg­nin­gen, brøt flere byg­nings­lo­ver da han fikk opp­ført den ni eta­sjer høye byg­nin­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Han (Rana) er den ho­ved­skyl­di­ge, og på grunn av ham døde 1.127 men­nes­ker, sier Main Uddin Khan­da­ker, le­de­ren for grans­kings­ut­val­get.

Den ni eta­sjer høye byg­nin­gen, som blant annet huset fem tekstil­fab­rik­ker og et kjøpe­sen­ter, raste plut­se­lig sam­men i slut­ten av april. Ulyk­ken er den ver­ste i sitt slag i Bang­la­desh, der tekstil­in­du­stri­en ut­gjør en stor del av øko­no­mi­en.

Ulyk­ken satte søke­lys på de elen­di­ge for­hol­de­ne mange bang­la­desh­is­ke fab­rikk­ar­bei­de­re job­ber under.

Ons­dag steng­te fire andre tekstil­fab­rik­ker i ut­kant­en av ho­ved­sta­den Dhaka etter at tu­sen­vis av fab­rikk­ar­bei­de­re hadde de­mon­strent mot far­li­ge ar­beids­for­hold og for å min­nes sine døde kol­le­ger. (©NTB)