Hans Olav Lahlum deltar på to valgvaker i Oslo torsdag og natt til fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lahlum tror usikkerhet kan gagne De konservative

Historiker Hans Olav Lahlum tror usikre velgere på høyresiden kan ombestemme seg i valgavlukkene og stemme De konservative i stedet for UKIP og Liberaldemokratene.

– De konservative har ikke fått det oppsvinget de hadde håpet på. Det de kan håpe på nå, er at folk som har vært i tvil, lander på det trygge, og at folk som på meningsmålingene har sagt UKIP eller Liberaldemokratene, ombestemmer seg, sier Lahlum til NTB torsdag kveld.

De siste meningsmålingene viser tilnærmet dødt løp mellom De konservative og Labour. Lahlum tror ikke Labour kan vente seg samme effekt som De konservative.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De skotske nasjonalistene vil jo folk stemme på, for de er det vits å stemme på. De vil få mandater i Skottland. Det Labour kan håpe på, er at noen går til dem fra De grønne, sier han.

Torsdag kveld var Lahlum på vei fra én valgvake i Oslo til en annen. Han opplever at det er stor interesse for det britiske valget.

– Det er artig at det er to store valgvaker for et britisk valg i Oslo. Det har nok noe med spenningen å gjøre, og det ser man også i Storbritannia, sier han. (©NTB)

Les også
Britisk thriller-valg kan resultere i folkeavstemning om EU
Les også
Valglokalene åpne i Storbritannia
Les også
Ein raud og ein blå kristenBritisk val
Les også
Jøder lunkne til å få jødisk statsministerBritisk valg
Les også
Frustrert over at penger fortrenger andre verdierBritisk valg