Lærer skutt og drept

En lærer ble fredag skutt og drept i provinsen Pattani sør i Thailand. Under konflikten i de muslimskdominerte områdene har minst 171 skoleansatte blitt drept.

Den 42 år gamle kvin­nen var på vei til jobb og kjør­te moped da hun ble skutt. Gjer­nings­men­ne­ne satte der­etter fyr på henne, opp­ly­ser en lokal po­liti­mann til ny­hets­by­rå­et AFP.

Opp­rø­ret i de mus­limsk­do­mi­ner­te om­rå­de­ne sør i Thai­land har de siste årene krevd over 5.900 liv, de fles­te si­vi­le. Nes­ten hver dag blir det meldt om sky­ting og eks­plo­sjo­ner i de tre sør­ligs­te pro­vin­se­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opp­rø­rer­ne kre­ver mer selv­sty­re. De an­kla­ger bud­dhis­tis­ke myn­dig­he­ter for om­fat­ten­de men­neske­ret­tig­hets­brudd og mang­len­de re­spekt for lo­kal­be­folk­nin­gens re­li­gion, kul­tur og språk.

Re­gio­nen, som gren­ser til Ma­lay­sia, ble an­nek­tert av Thai­land for over 100 år siden.

De siste årene har det på­gått freds­for­hand­lin­ger mel­lom de mus­lims­ke opp­rø­rer­ne og re­gje­rin­gen i Bang­kok, men disse står nå på ste­det hvil som følge av at re­gje­rin­gen har mer enn nok med å takle op­po­si­sjo­nens pro­tes­ter i Bang­kok og andre nord­li­ge om­rå­der.

(©NTB)

Les også
Go to gate, Ragnvald!Ragnvald Seierstad
Les også
Haag-dom i tempelstrid mellom Thailand og Kambodsja
Les også
Buddha-toaletter skapte raseri