Kvinne skutt og gård brant ned

Kvinnen som ble skutt i Holmestrand fredag, stengte seg inne på toalettet i frykt for den bevæpnede gjerningsmannen. Hun måtte kaste seg ut fra andre etasje da det rett etter brøt ut brann.

Folk i nabolaget til kvinnen som ble skutt i armen på Eplerød i Holmestrand fredag kveld, forteller at de måtte overtale henne til å hoppe ut fra det brennende huset.

- Jeg ropte på mannen min. Da han kom til, hørte vi flere skudd. Vi ringte sønnen vår, som driver gården. Han kjørte bort, og da var hun som eier huset i annen etasje og flammene sto ut. De overtalte henne til å kaste seg ut slik at hun kom seg i dekning, forteller nabo Else Kalager til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nabo pågrepet

Politiet i Vestfold opplyser til NTB fredag kveld at den siktede er en mann i 50-årene. Han bor i nærområdet til den nedbrente gården, men jourhavende jurist Mari Gjersøe vil ikke kommentere hvorvidt han bodde på eiendommen til den skadde kvinnen.

- Relasjonen mellom disse to vil politiet ikke kommentere eller gå inn på ennå, sier Gjersøe. Ifølge naboer til som VG snakket med fredag kveld skal den siktede og kvinnen ha kjent hverandre i flere år.

Mannen satt fredag kveld i sentralarresten i Tønsberg. Han er siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Fredag kveld var ikke mannen formelt siktet for brannen på gården, men Gjersøe sier politiet mener at den pågrepne mannen også står bak den.

Politiet har funnet våpenet de mener ble brukt da dramaet pågikk.

- Den siktede skal avhøres så snart det lar seg gjøre, trolig lørdag. Etter avhør vil det også bli tatt stilling til om han skal framstilles for varetekt, sier politijuristen videre.

Satt rolig

Mannen skal ha sittet helt rolig på gårdsplassen da naboene kom for å hjelpe kvinnen. Han ble pågrepet uten dramatikk ved 18.30-tiden.

Kvinne ble skutt i skulderen, men er ikke alvorlig skadd. Hun ble brakt til sykehuset i Drammen i ambulanse.

- Ifølge vakthavende kirurg er kvinnen påført skuddskade i høyre skulder. Hun betegnes som ikke alvorlig eller livstruende skadd, men må gjennomgå en operasjon i kveld og natt, sier kommunikasjonssjef Frank Reiersen i Vestre Viken helseforetak til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Til å ha fått en skuddskade er hun i relativt god form. Hun skal heller ikke ha fått noen indre skader, sier han videre.

Brann og skyting

Politiet fikk først melding om saken ved 17-tiden fredag ettermiddag. Etter kort tid kom en ny melding, denne gang om at det hadde brutt ut brann i det aktuelle huset. Da brannvesenet kom fram til stedet, ble det meldt om skyting, noe som hindret slokkearbeidet.

- En kvinne som bor på gården, er skadd av et skudd. Da gjerningspersonen avfyrte flere skudd utenfor huset, ble brannvesenet bedt om å avvente situasjonen, står det i politiets tidlige logger om dramaet som utspant seg.

Ifølge Vestfold interkommunale brannvesen har det ene av to hus på gården brent helt ned. Bilder fra stedet senere fredag kveld viser at både hovedbygningen og sidebygningen var totalt nedbrent. Bare rykende ruiner var igjen av de to eldre trebygningene.