FORTSATT AVLYSNINGER: Både små og store konsertarrangører og andre arrangementsaktører mener regjeringen kutter for brått på støtteordningene etter at koronatiltakene er opphevet. Flere arrangementer avlyses fordi folk fremdeles er skeptiske og venter med å kjøpe billetter.

Kulturlivet fortvilet over brå slutt på koronastøtte

Flere aktører i kulturlivet må avlyse konserter og arrangementer, og artister avlyser turneer. De mener regjeringen er naive når de kutter koronastøtten.

Kulturrådet opplyser at ingen arrangementer etter 13. februar vil motta støtte fra stimuleringsordningen ettersom offentlige smitteverntiltak ikke lenger vil legge begrensninger på kulturarrangementer, skriver Bergens Tidende.

Men kulturaktørene mener det er naivt av regjeringen å regne med at folk vil strømme til arrangementer umiddelbart etter at koronatiltakene er opphevet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dersom kulturdepartementet tror at man selger billetter på normalt vis umiddelbart etter at regjeringen har åpnet opp og fjernet restriksjonene, er det i beste fall å tro på julenissen, sier Frank Nes i Bergen Live.

I Bergen vil flere titall konserter avlyses de neste seks ukene, og flere aktører frykter konkurs.

– Billettsalget står bom fast, også etter gjenåpningen, sier daglig leder Ruben Nesse i arrangørselskapet Brilliance Live.

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) opplyser til avisen at arrangører og underleverandører kan søke kompensasjon for avlyste og nedskalerte kulturarrangementer ut februar, selv om det ikke lenger er smitteverntiltak i samfunnet.