Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby ble med på tre ganger tre hipp-hipp-hurra da de hilste på barnetoget utenfor Skaugum 17. mai. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Kronprinsfamilien hilste på barnetoget i Asker

En bunadskledd kronprinsfamilie hilste på Askers skolebarn fra trappa på Skaugum. Paraplyer måtte til for å holde regnet unna på grunnlovsdagen.

Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby vinket til barnetoget og sang med på «Ja, vi elsker». Familien hadde med hundene Milly Kakao og Muffin Kråkebolle av rasen labradoodle, som begge var pyntet med sløyfer i rødt, hvitt og blått.

Sørlandske bunader

I år hadde Marius på bunad fra Vest-Agder, kronprinsessens hjemfylke, i likhet med Sverre Magnus og Mette-Marit, mens Ingrid Alexandra og Haakon hadde begge Asker-bunad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bursdagsbarna Amund og Lotte overleverte blomster til kronprinsfamilien som takk fra alle skolebarna i Asker.

Etter barnetoget i Asker reiser kronprinsfamilien til Oslo der de sammen med kong Harald og dronning Sonja tradisjonen tro skal ta imot barnetoget fra slottsbalkongen.

Tradisjon

17. mai-tradisjonen på Skaugum har eksistert siden 1946, da kronprins Olav ble spurt av Asker kommune om kronprinsfamilien kunne tenke seg å ta imot barnetoget på Skaugum.

– Ja, gjerne, men da må det skje tidlig, før vi må reise inn til Slottet for å hilse barnetoget der, var svaret.

Siden har det vært en tradisjon. Bare i forbindelse med ombyggingen av kronprinsboligen tidlig på 2000-tallet måtte barnetoget velge en annen rute.

Les også
Storbritannia har fått en ny Diana
Les også
En takkens dag
Les også
Dugnad holder 17. mai-feiringen i live
Les også
Kerry og Obama gratulerer Norge med 17. mai
Les også
Daniel (10) spiller opp til fredsfest