Kronprinsen snakker om juks og fristelser

Etter solid suk­sess med skole­pro­sjek­tet Dig­ni­ty Day vil kron­prins Haa­kon snak­ke om etis­ke valg i idret­ten og for­ret­nings­li­vet.

Ons­dag etter­mid­dag skal kron­prin­sen snak­ke om etis­ke valg og ver­dig­het på kon­fe­ran­sen Di­lem­ma i Stav­an­ger. Kron­prins Haa­kons ma­nus­frie inn­legg heter «Med ver­dig­het som kom­pass». Blant ar­ran­gø­re­ne er Nor­ges Idretts­for­bund, Glo­bal Dig­ni­ty og Ro­ga­land fyl­kes­kom­mu­ne.

Dag­lig leder Tho­mas Horne i Glo­bal Dig­ni­ty Norge for­kla­rer at ver­dig­het som etisk rette­snor gjel­der mye mer enn val­ge­ne unge står over­for.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi be­fin­ner oss ofte i etis­ke di­lem­ma, si­tua­sjo­ner der det ikke er noe fa­sit­svar. Å ta et valg kre­ver en etisk re­flek­sjon, og det er ikke så lett, sier Horne til NTB.

Kan­skje ar­beids­gi­ver eller tre­ner på­leg­ger deg å hand­le mot dine egne etis­ke over­be­vis­nin­ger. Kan­skje pres­ses eller fris­tes du til å omgå reg­ler eller skju­le sann­he­ter.

- Vi øns­ker å få en stør­re åpen­het om dette i sam­fun­net. Vi har kom­met langt med opp­leg­get i sko­le­ne, nå øns­ker vi å bli en ty­de­li­ge­re stem­me i den of­fent­li­ge de­bat­ten om verdi­spørs­mål.

Kron­prin­sen åpnet for øvrig dagen med å lede me­tode­opp­leg­get Dig­ni­ty Day på Time vi­dere­gå­en­de skole på Bryne.

Les også
Dronningen inspirert av innvandrerkvinner