Kristen leder får ikke anke familievoldsdom

Både Gulating lagmannsrett og Høyesterett har forkastet anken fra en tidligere leder i et kristent trossamfunn. Mannen var dømt fot vold mot kona og to sønner.

Etter at et enstemmig ankeutvalg iHøyesterett konkluderte med at det er «klart at anken ikke kan føre frem», blir dommen fraStavanger tingrett stående, skriverStavanger Aftenblad. Der ble den 46 år gamle mannen i november i fjor dømt til ett år og åtte måneders fengsel for fysisk og psykisk vold.

Konas bistandsadvokat, Kjersti Gjellesvik, sier hennes klient er glad saken nå er avsluttet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har vært en stor påkjenning for henne og barna i hele perioden saken har pågått, sier Gjellesvik. Hun legger til at kvinnen er fornøyd med det hun mener var en grundig behandling i retten der hennes og barnas rettssikkerhet ble godt ivaretatt.

Mannen nektet straffskyld, men retten kom fram til mishandlingen «dannet et mønster som resulterte i at den som ble rammet måtte leve under et regime preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold». Mishandlingen pågikk i 13 år, mens mannen var leder i et kristent trossamfunn utenforDen norske kirke.

Mannen må også betale 150.000 kroner i erstatning til hvert av de tre ofrene i saken.