KrFU-lederen kastet ut av Hviterussland

KrFU-leder Emil André Erstad og internasjonal rådgiver i KrFU, Line Nordhaug ble tatt av KGB i passkontroll på vei til Hviterussland og ishockeykamp torsdag kveld - og sendt ut av landet.

De to be­fant seg en halv­time fra Minsk da de ble bedt om å iden­ti­fi­se­re seg. 

- Vi fikk ingen be­grun­nel­se, men ble kas­tet av toget og satt på et nytt tog til­ba­ke til Vil­nius, for­tel­lerEmil André Er­stad til Dagen på te­le­fon fra byen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kas­tet ut for andre gang

Er­stad har aldri vært i Hvite­russ­land før. Han ble nem­lig kas­tet ut også sist han gjor­de for­søk på å komme inn i lan­det. Det var i ja­nu­ar 2012. Denne gan­gen trod­de han sjan­se­ne var bedre.

- Myn­dig­he­te­ne snak­ket om is­hockey-am­nes­ti, men i går ble en fransk de­le­ga­sjon stop­pet, og i dag ble det oss, sier Er­stad. 

KGB-of­fi­se­re­ne for­klar­te at nav­net hans stod på en liste over de som ikke skul­le få komme inn i lan­det. 

- Hva Alex­andr Lu­ka­sjen­ko og KGB er redde for når i for­hold til KrFU vet jeg ikke. Er det at vi har kon­takt med op­po­si­sjo­nel­le, spør Er­stad. 

«Feil ret­ning»

KrFU-le­de­ren kon­sta­te­rer at ut­vik­lin­gen i lan­det går i feil ret­ning:

- Ingen må tro at Hvite­russ­land åpner seg, sier han.

Emil Andre Er­stad be­kjen­ner at han var både uro­lig og ner­vøs da han var på vei inn i lan­det. Dekk­his­to­ri­en hans, om at han og kjæ­res­ten skul­le på is­hockey­kamp mel­lom Ka­sakh­stan og Tysk­land ble til liten nytte.

Fre­dag skal han og Line Nor­haug for­sø­ke å få bil­let­ter hjem til Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DAGEN