KrF-topp ber partiet tenke nytt om abort

Helsetalskvinne Olaug Bollestad i KrF ønsker en ny pragmatisk KrF-holdning til abort og anerkjenner at det er kvinnen selv som bør ha det siste ordet.

Hun menerabort­tal­le­ne må ned, og sier tilVårt Land at dette hand­ler om mer enn den siste ti­dens de­batt om le­gers re­ser­va­sjons­rett.

- Jeg tror ikke an­tal­let abor­ter går ned om det er le­ge­ne som be­stem­mer det. De har et mye mer ra­di­kalt syn på abort. Vi må ta en dis­ku­sjon om hvor­dan vi kan legge til rette for en po­li­tikk der til­ta­ke­ne gjør at abort­tal­le­ne går ned, og ikke hvem som be­stem­mer, sier Bolle­stad som er med­lem av helse- og om­sorgs­ko­mi­te­en på Stor­tin­get til avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bolle­stad som selv er syke­plei­er, mener ny tenk­ning må til for å få ned an­tal­let abor­ter - også fra livs­vern­par­ti­et KrF.

- KrF øns­ker et retts­vern for det ufød­te liv også før uke 12. Vi må iva­re­ta ret­ten til liv og sam­ti­dig ha en ver­dig iva­re­ta­kel­se av kvin­ner. An­tal­let abor­ter har vært sta­bilt enten kvin­ner har be­stemt, eller ikke. KrF har ikke lan­det her, men jeg tror ikke an­tal­let abor­ter går ned om det er le­ge­ne som be­stem­mer, sier Bolle­stad.

NTB