Flere partier er mener Nicolai Tangen må selge seg ut av hedgefondet Ako Capital før han tiltrer rollen som daglig leder i Norges Bank Investment Management 1. september. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrF skal diskutere Tangen-saken over helgen

I et gruppemøte over helgen skal KrF ta stilling til om de mener at Nicolai Tangen må selge seg ut av hedgefondet Ako Capital for å kunne være oljefondssjef.

– KrF jobber med problemstillingen nå, og tar sikte på å diskutere saken i et gruppemøte over helga, sier stortingsrepresentant Tore Storehaug, som er partiets eneste medlem i finanskomiteen, tilFædrelandsvennen.

Før helga ble det kjent at Arbeiderpartiet mener at Nicolai Tangen ikke kan lede oljefondet så lenge han er eier i hedgefondet. Dermed støtter partiet kritikken som Norges Banks representantskap rettet mot Norges Banks ansettelse av Nikolai Tangen. Dersom Ap får med seg flertallet i finanskomiteen, går saken videre til finansminister Jan Tore Sanner (H).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SV, Senterpartiet og Rødt har også gitt klart uttrykk til at de også stiller seg kritisk til ansettelsesprosessen.

Frp har tatt til orde for å sende Tangen-rapporten i retur til representantskapet for ny behandling. Med regjeringspartienes støtte kan det få flertall.

Men foreløpig har ikke regjeringspartiene tonet flagg, og verken Høyre eller Venstre har opplyst om hvordan de stiller seg kritikken fra representantskapet.

Finanskomiteen har frist til 21. august – altså neste fredag – med å avgi sin innstilling.