KrF krever mer penger til nødhjelp

FNs barnefond ber verden om 14 milliarder kroner til livreddende humanitært nødhjelpsarbeid i år. KrF ber regjeringen sette av penger i revidert nasjonalbudsjett.

Kri­sen i Syria, som også be­rø­rer om­kring­lig­gen­de land, står for 40 pro­sent av ver­dens sam­le­de nød­hjelps­be­hov, iføl­ge UNICEFs år­li­ge rap­port om nød­hjelps­si­tua­sjo­nen til kvin­ner og barn som kom i går.

Ut over det er be­ho­vet for hjelp størst i So­ma­lia, Fi­lip­pi­ne­ne og Den de­mo­kra­tis­ke re­pub­lik­ken Kongo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De mest sår­ba­re

- Det siste året har vi sett en øk­ning i al­vor­li­ge ka­ta­stro­fer og kon­flik­ter som har ført til en for­dob­ling av be­ho­vet for nød­hjelp, og det er de mest sår­ba­re som er har­dest ram­met.

- KrF for­ven­ter at re­gje­rin­gen leg­ger inn økte mid­ler til nød­hjelp i re­vi­dert na­sjo­nal­bud­sjett, sier stor­tings­re­pre­sen­tant Kjell In­golf Rop­stad.

FN ber nå ver­dens­sam­fun­net om 14 mil­li­ar­der kro­ner til nød­hjelp i 50 land.

Må hand­le raskt

- Vi står i fare for å miste en hel ge­ne­ra­sjon på grunn av sult, syk­dom­mer og vold i disse lan­de­ne. De som over­le­ver vil i til­legg til de trau­me­ne de har opp­levd, være uten ut­dan­nel­se som kan gi de en bedre frem­tid for dem selv og lan­de­ne deres.

- Der­for må vi hand­le raskt med nød­hjelp og jobbe for va­ri­ge løs­nin­ger i kon­flikt­om­rå­der slik at disse barna får en frem­tid. Jeg for­ven­ter at re­gje­rin­gen ser Nor­ges an­svar og gjør noe umid­del­bart, sier Rop­stad.

Dagen

Les også
Misjon og bistand hånd i hånd