KrF avviser at Lofoten ble brukt i byttehandel

Kristelig Folkeparti avviser kategorisk at partiet krevde en K for kristendom i navnet på RLE-faget for å gå med på vern av Lofoten og Vesterålen.

Under tron­tale­de­bat­ten i Stor­tin­get tirs­dag sa Venst­res leder Trine Skei Gran­de at hun var «vil­lig til å gi en K i et fag for vern av Lo­fo­ten og Ves­ter­ålen».

- Den var ett av mange små­punk­ter vi måtte gi. Jeg ga meg på en bok­stav, men det var verdt det. Det er bare å kikke ut­over havet der, så er saken klar, sa hun iføl­geVårt Land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Stem­mer ikke

KrFs par­la­men­ta­ris­ke nest­le­der Hans Olav Syv­er­sen mener på sin side at denne fram­stil­lin­gen av saken er dypt mis­vi­sen­de.

- Det stem­mer over­ho­det ikke at K-en iKRLE er kom­met inn fordi vi «hand­let» med Lo­fo­ten og Ves­ter­ålen, sier Syv­er­sen til NTB.

- Det fal­ler på sin egen uri­me­lig­het, sier han.

Iføl­ge Syv­er­sen er vern av Lo­fo­ten og Ves­ter­ålen ett av de vik­tigs­te punk­te­ne i sam­ar­beids­av­ta­len, også for KrF.

- Vi har all­tid vært enige med Venst­re om Lo­fo­ten og Ves­ter­ålen. Vi har stått sam­men med Venst­re i denne saken, sier han.

Sva­rer unn­vi­ken­de

Syv­er­sen er be­kym­ret for at et feil­ak­tig inn­trykk skal feste seg i saken.

- Det er mange som lurer på om løf­tet vi ga i valg­kam­pen, ble for­latt ved for­hand­lings­bor­det, sier han.

Iføl­gesam­ar­beids­av­ta­len skal RLE-fa­get skif­te navn til KRLE (kris­ten­dom, re­li­gion, livs­syn og etikk).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Under de­bat­ten onsdag ba Karin An­der­sen (SV) Ola Elve­stu­en (V) om å opp­kla­re hvor­for Venst­re gikk med på av­ta­len.

- For vår del er sam­ar­beids­av­ta­len en god av­ta­le der vi har fått gjen­nom­slag for de vik­tigs­te miljø­punk­te­ne vi gikk i sam­ta­len med, svar­te Elve­stu­en unn­vi­ken­de.

NTB/DAGEN