Oslo 20130821: F.v. partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Siv Jensen (Frp) deltar i partilederdebatten på TV2 onsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

KrF angriper Frps kamp mot forbud

Frp vil sende 30 for­bud på skrap­hau­gen, blant annet for­bu­det mot spille­auto­ma­ter, hjemme­bren­ning og sprit­salg til 19-årin­ger. KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de er uenig i nes­ten alt.

- Jeg er vel­dig av­slap­pet til det der med lakris­pipe­ne. Dess­uten er også Kris­te­lig Folke­par­ti på glid i spørs­må­let om å til­la­te proff­bok­sing, sier Ha­rei­de til Vårt Land.

Men res­ten av de 30-punk­te­ne har KrF-le­de­ren svært lite sans for.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- De er di­rek­te uan­svar­li­ge, spe­si­elt dem som har med al­ko­hol å gjøre, sier Ha­rei­de.

Les også: Hareides humorperler

Han stus­ser ved punk­tet om å fjer­ne for­bu­det mot hjemme­bren­ning:

- Frp ar­gu­men­te­rer for la­ve­re al­ko­hol­av­gif­ter for å unngå hjemme­bren­ning, men her fore­slår de jam­men mer hjemme­bren­ning også. Det er jo in­kon­se­kvent. Frp bør be­stem­me seg, sier Ha­rei­de.

- At du er imot for­bud, er ikke det samme som man gir folk fri­het. For hvor­dan opp­le­ves fri­het? Også ved at det fin­nes noen re­gu­le­rin­ger. Ek­sem­pel­vis de som gjel­der al­ko­hol og som gjør at spe­si­elt barn kan føle seg litt mer tryg­ge mot rus, sier Ha­rei­de.

Ha­rei­de mener det er ver­di­fullt at lan­det fort­satt har et for­bud mot po­li­tisk re­kla­me. Og han be­gri­per ikke hvor­for spil­l­auto­ma­ter bør bli lov­lig igjen.

- Dette viser jo hvor­for det er så stor po­li­tisk for­skjell mel­lom KrF og Frp. De fles­te sa­ke­ne er det kjent av­stand mel­lom oss. Sam­lin­gen av saker syn­lig­gjør hvor­for vi i KrF mener det er lite sann­syn­lig at vi sit­ter i re­gje­ring sam­men.

(©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Rekordtall for De Kristne