Rekordtall for De Kristne

Partiet De Kristne setter ny rekord på TV 2s ferske meningsmåling.

To uker før stor­tings­val­get lig­ger det an til et klart bor­ger­lig fler­tall, iføl­ge søn­da­gens TV 2-gal­lup. De bor­ger­li­ge par­ti­ene får 52,7 pro­sent av stem­me­ne og lig­ger an til å få 95 man­da­ter. De rødgrøn­ne par­ti­ene får til sam­men 41,1 pro­sent opp­slut­ning, noe som til­sva­rer 73 man­da­ter.

Miljø­par­ti­et De Grøn­ne øker igjen og får ny re­kord på må­lin­gen, som er ut­ført av TNS Gal­lup. Par­ti­et er nå oppe i 3,2 pro­sent av stem­me­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Dette mener De Kristne om viktige politiske saker

De Krist­ne stør­re enn Rødt

Også De Krist­ne set­ter ny re­kord med 1,0 pro­sent. Dette er 0,1 pro­sent­po­eng opp fra for­ri­ge må­ling, som var ons­dag.

Det krist­ne par­ti­et er for øye­blik­ket blant annet stør­re enn Rødt, som går ned 0,8 pro­sent­po­eng og lig­ger an til 0,8 pro­sent av stem­me­ne.

Ap fort­satt størst

Ar­bei­der­par­ti­et går mest til­ba­ke med 1,0 pro­sent­po­eng til 30,8, mens Sen­ter­par­ti­et går mest fram med 1,0 til 5,7 pro­sent. SV får 4,6 (+0,6), KrF 4,7 (-0,9) og Høyre øker med 0,7 til 27,5. Frp fal­ler så vidt med 0,2 pro­sent­po­eng til 15,7 pro­sent.

Venst­re går fram til 4,8 (+0,4). Pi­rat­par­ti­et får 0,5 pro­sent, Pen­sjo­nist­par­ti­et 0,3, Kyst­par­ti­et 0,2 og Nor­ges Kom­mu­nis­tis­ke Parti 0,1 pro­sent.

Les også
Dette mener De Kristne (DK)
Les også
Dette mener Kristent Samlingsparti (KSp)
Les også
Dette mener Kristelig Folkeparti (KrF)
Les også
Dette mener de politiske partiene